AKTA ACARA KEWANGAN 1957 PINDAAN 1972 PDF

PDF or Read Akta Tatacara Kewangan PDF on The Most Popular Get Access Akta Tatacara Kewangan PDF and Download Akta. Ketua Menteri di bawah seksyen 15A Akta Tatacara Kewangan Pengurusan Kewangan Cawangan Audit Dalam, KKM (Pindaan April ) 1 SENARAI. DOWNLOAD AKTA TATACARA KEWANGAN akta tatacara kewangan pdf vii Bab ini juga menjelaskan tatacara yang perlu dipatuhi sekiranya.

Author: Mozuru Mogul
Country: Brazil
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 3 September 2010
Pages: 162
PDF File Size: 19.56 Mb
ePub File Size: 16.4 Mb
ISBN: 750-9-40258-222-3
Downloads: 35992
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mazushicage

Perlu mengambil perlindungan insuran yang disediakan oleh Panel Insuran, Jabatan Perumahan Negara ke atas rumah yang dibina.

Read wec-4/akta-tatacara-kewangan

Memiliki pengkhususan kerja berkaitan bidang pembinaan. Bagi tanah milikan secara pajakan, perlu mematuhi syarat berikut; d. Memiliki punca kewangan yang mencukupi dengan had minima kewxngan adalah RM5, i. Pilihan pinjaman 2 generasi bagi pemohon yang berumur 45 tahun hingga 70 tahun dengan syarat penama kedua berumur 21 hingga 35 tahun, berpendapatan minimum RM Pemohon tidak boleh menggunakan pelan rumah sendiri.

  GURU RAMANA VAHANA - MALA PDF

Portal Rasmi Jabatan Perumahan NegaraINFORMASI > Maklumat Am JPN > Skim Pinjaman Perumahan

Pemohon dan pasangan adalah warganegara Malaysia b. SPP diwujudkan bertujuan menyediakan kemudahan pinjaman kepada golongan berpendapatan rendah yang masih belum memiliki rumah sendiri.

Perlantikan kontraktor diuruskan oleh peminjam dan kontraktor tersebut: Tempoh maksimum bayaran balik pinjaman 35 tahun atau sehingga umur 70 tahun. Mendapat kebenaran mencagar xkta daripada Pihak Berkuasa Negeri. Hari Ini Jumlah Pelawat Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan. Generasi ke-2 mestilah anak kandung kepada pemohon.

Memiliki tanah sendiri atau tanah milik ahli keluarga terdekat. Pemohon dan pasangan belum mempunyai rumah f. Bukan kakitangan Kerajaan atau pesara termasuk pasangan e.

Kontraktor tempatan mengikut kawasan DUN; g. Skim ini adalah salah satu usaha Kerajaan untuk membantu golongan berpendapatan rendah membiayai kos pembinaan rumah supaya golongan ini sekurang-kurangnya mempunyai sumber untuk memiliki rumah sendiri.

Baki tempoh pajakan tanah yang dicagar sekurang-kurangnya 40 tahun. Rumah kos rendah – keluasan lantai — 1, kaki persegi, sekurang-kurangnya 3 bilik tidur dan 2 bilik air, ruang tamu akt dapur. Klik di sini untuk muat turun borang permohonan.

  KOEPE WINDER PDF

Melalui kemudahan ini pihak Kerajaan dapat memberi bantuan untuk persediaan tempat kediaman yang bersesuaian dan memuaskan dalam usaha untuk meninggikan taraf kehidupan golongan ini.

Bekerja dan mempunyai pendapatan d. Had Pinjaman Maksimum RM60, Perlindungan insuran hanya untuk generasi kedua sahaja c.

INFORMASI > Maklumat Am JPN > Skim Pinjaman Perumahan

Jumlah pendapatan kasar isi rumah di antara RM1, Hubungi Kami Alamat, No. Mencagar tanah milik peminjam atau tanah milik ahli pimdaan terdekat dengan kebenaran bertulis pemilik tanah. Berumur 21 hingga 70 tahun c. Peminjam perlu melantik kontraktor sendiri mengikut syarat pembinaan dan pelan rumah yang telah ditetapkan oleh Jabatan Perumahan Negara.