CRESTEREA ALBINELOR PDF

Cresterea albinelor added a new photo. See more of Cresterea albinelor on Facebook. Email or Phone. Password. Log In. Forgot account? or. Create New. Cresterea albinelor in Romania poate deveni o afacere de succes, daca aplici cei 4 pasi esentiali din articol. Cresterea albinelor. Front Cover. Alex-Alex , – pages QR code for Cresterea albinelor. Title, Cresterea albinelor. Contributor, Adrian Alexandru.

Author: Daigami JoJotilar
Country: Colombia
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 6 May 2013
Pages: 221
PDF File Size: 5.45 Mb
ePub File Size: 1.44 Mb
ISBN: 374-9-68424-419-9
Downloads: 98743
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kam

De fiecare parte adeschiderii vaginului se afl dou cavit i – bursele copulatoare. De aici va ie i apoi albina.

Recoltarea apilarnilului se face cu o spatul de lemn sau, mai bine, cu aparate specializate. Ou le, larvele i nimfele parazitului se pot observa pe pere ii celulelor, parteainferioar a c p celelor, resturile de cear i propolis. Primul corp st pe fundul stupului. Zonele opace ale lentilelor sunt acoperite de peri ori. Pe fund are o sit iar dedesupt otav pentru colectarea mierii care se poate scurge din faguri.

1848_CRESTEREA ALBINELOR

Lucr toarele au circa 3. Boala estecondi ionat de factori favorizan i precum: Sacii sunt dispu i astfel: De asemenea, albinele au trei ochisimpli numi i oceli aproape de cre tetul capului. Pentru cresrerea cre te 1 Kg de albine este nevoie de 1,5 Kg de polen.

  HIPONATREMIA DILUCIONAL PDF

Asa se explicade ce o albina izolata moare, fiind lipsita, printre altele, de anumite elemente vitale, pe care numaiviata de colonie le poate avea. Albnielor eta pentru fixarea fagurilor artificiali pe rame.

O albina izolata decolonie este asemenea unei celule dintr-un organism; ea nu poate activa decat impreuna cu altealbine, indiferent daca are la dispozitie cea mai buna hrana.

Hormonii sunt secreta i de: L pti orul de matc Este preparat de albinele tinere cu ajutorul secre iilor glandulare i este folosit pentru hr nirealarvelor din botcile viitoarelor m tci. Ast zi, albinele sunt folosite nu numai pentru produc iadirect miere, polen etc. Din p cate intoxica iile nu pot fi comb tute ci doar prevenite.

Cel lalt cap t ader la baza celulei.

Amoebioza este o boal produs de un protozoar numit Malpighamoeba mellificae. Stigmeletoracice se deschid direct la exterior. Privind cei trei factori principali care formeaza integritatea albimelor colonii: Aspergiloza se poate transmite la om. Dalta se utilizeaz pentru desprinderea ramelor lipite cu propolis i pentru cur atul stupilor depropolis i cear.

Traheele sunt foarteramificate i permit alimentarea direct cu oxigen a celulelor.

Cresterea albinelor – Google Books

Fiecare ochi este alc tuit dincelule individuale – omatidii: Varooza este o ectoparazitoz produs de acarianul Varroa jacobsoni i care se hr ne te cuhemolimf. Cavitatea vaginal este separat de camera acului printr-un pliu circular. Cu acest aluat se unge marginea fundurilorstupilor i suprafa a de contact ale capacelor.

  BESKRAJNA PRICA MIHAEL ENDE PDF

Triangulinoza este albinlor boal produs de larvele insectei Meloe variegatus i Meloe proscarabeus. Un topitor simplu este acela care folose tec ldura solar.

CRESTEREA ALBINELOR

Pot fi comb tute prindistrugerea cuiburilor u or de recunoscut. Anomaliile m tcilor sunt produse de boli, manipulare gre ittulbur ri morfo-func ionale saucongenitale. Tratamentul se repet de 3 ori la interval de 3 – 4 zile i altele 2 dup 5 – 7 zile. Marginile acestora sunt opace, dar cresferea ele centrale sunt transparente i aufunc ie de lentile.

Se combate asemenea viespii comune.

_CRESTEREA ALBINELOR Pages 1 – 50 – Text Version | FlipHTML5

Intervalele de administrare la fel ca la Micocidin. Principalele organe interne ale capului sunt creierul i ganglioniisubesofagieni. Ineleleevolueaz astfel din cele 10 segmente ale larvei din care cauz abdomenul albinei adulte const din10 segmente.

You can publish your book online for free in a few minutes! Pere ii laterali au un ablinelor de 10 mm prin care se introduc tijele pentru fixarea corpurilor. La nevoie se poate folosi un cu it cu lam scurt.