DESPRE PREOTIE SF IOAN GURA DE AUR PDF

(Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre Uploaded by. gd7ro · Nicolae Zarnescu – PASAPORT PENTRU . Sf Teodor Studitul Cuvintari Duhovniceshti. Uploaded by Sf Teodor Studitul Contra Ereticilor Iconoclasti. Uploaded by Despre Preotie Sf Ioan Gura de Aur. Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Grigorie de Nazians, Sf. Efrem Sirul) Despre preotie.

Author: Tygoshura Vimi
Country: Comoros
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 17 April 2009
Pages: 173
PDF File Size: 2.22 Mb
ePub File Size: 16.8 Mb
ISBN: 799-2-87319-755-6
Downloads: 35821
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajile

Poate nu am cautat unde trebuie. Aici este si contestatia “stilistilor”. Dumneavoastra insa si nu Biserica Ortodoxa! Deci si in biserica voastra daca nu o sa mai ramana nimeni sfinte moastetoti care au fost amagiti au in viitor dreptul sa o transforme in Wc public.

Nu exista nici un sinod ecumenic care sa condamne schimbarea unui calendarexista sinodul 8 ecumenic al lui Fotie iar daca nu-l recunosti ca ecumenic atunci esti catolic sau inca unit cu catolicii. Iata ce spune un sfint adevarat, Sf. Astfel ma intreb cum ar putea Fericitul Augustin sa faca referire la vorbirea in limbi?

Ca sa se convinga un om care e dus in ratacire de catre sectanti trebuie sa vada mai multe surse ca sa creada. Spun asa pentru ca textul este destul de tulbure si nu poti intotdeauna sa-ti dai seama daca autorii citeaza sau sint doar comentariile lor inserate. Sfintii Parinti de la Nicaea au considerat ca este bine ca traditia evreiasca de stabilire a sarbatorilor prin calcul si observatie astronomica sa fie intrerupta. Nutot dintre cei aflati in “comuniune” o sa puna capat schismelor chiar prin varsare de sangedoar au existat persoane importante care au omorat sfinti inainte de a ajunge la randul lor si ei sfinti, prin pocainta.

Si unde as putea sa gasesc sa citesc si eu? Nesupusii dintre grecii tai sa nu se mai inchine la moastele Sfantului Filumen cand se duc degeaba la Ierusalim. Daca tu nu recunosti anumiti sfinti nici eu nu recunosc anumiti episcoti spurcati.

Din cate cunosc eu, calendarul Iulian revizuit incearca sa imbine doua calendare, cel Gregorian cu cel Iulian si asta nu prea merge. De aceea au facut echinoctiul data fixa, 21 martie in calendarul iuliande aceea pascalia este gkra calcul, iar luna plina eclesiastica care difera intotdeuna de cea astronomica cu un numar variabil de zile, si care, asa cum am spus, se preotid dupa un algoritm, se calculeaza inainte pentru mai multi ani si datele se pun in tabele.

  KOBI PREM PDF

Asftel, astept de la Dvs, cu mare interes si alte surse. Intrebarea mea este in ce scriere a sa? Atunci acela sa fie cu cea mai mare aurr in a alege hotaririle Sinoadelor Ecumenice, daca exista, si nu ignoranta iresponsabila a citorva oameni. Va invit sa reflectati care este mai putin grava inainte de a alege. Daca un sfant ajr opri soarele pe cer zile in fiecare luna cu scopul de a cade Pastele toamna in Romania si primavara in Australia ati crapa de invidie sau v-ati taia singuri gatul in semn de mucenicie.

FORUMUL ORTODOX – TEOLOGIE.NET

Poate acolo o sa comenteze si despre faptul ca Darul vorbirii era deja incetat in sec IV. Iosif, dezamagit de inmuierea pozitiei Ips Hrisostom fata de Biserica oficiala din motive tactice, probabil si caderi temporare, dar niciodata in acte oficiale ale Bisericii! Din ce an a incetat Darul fespre in limbi? Atunci acela trebuie sa-si dea toata silinta sa compare opiniile Parintilor si sa se intrebe asupra intelesului lor cu conditia ca, in ciuda faptului ca aceia au trait in diverse locuri si vremuri, ei sa fi continuat in credinta si impartasirea Bisericii Catolice celei una, si aceia sa fie invatatori acceptati si dwspre.

Nu cumva vi se potriveste? Nu-i calea noastra vesnic ahr Nu-i totdeauna viata ca-n palat Dar o traim ca merita traita Caci peste lumea asta marginita Exista Dumnezeu; cu adevarat… ce minunat!!! Din sinagogile straine crezi ca mai poate ajunge cineva patriarh la Istanbul?

Eu zic ca este foarte grav daca nu mai puteti gasi adevarul in Sfinta Scriptura preotid in invatatura sfintilor parinti ai Bisericii si sinteti obligati sa il luati din gura unor proroci moderni sau sa il interpretati din semne.

O fata povesteste ce a vazut la o adunare a dee. Cu respect, ieromonah Ioaj Pruteanu. De abia mai tirziu in se va duce la Patriarhia Ecumenica, in Athos, si se pare ca fara nici un fel de revelatie. Care sa sustina ideea ca acest Dar al vorbirii in limbi s-a sfarsit Daca ar fi si altele in afara de Sf Parinti ar fi nemaipomenit de bine caci, sectarii nu cred deloc ce spun Sf Parinti. Aceasta se ia din tabele in functie de numarul de aur pentru anul in care se cauta.

Din punct de vedere ecclesiastic calendarul Iulian Revizuit este incorent si inconsistent. Daca da cum se face ca, Pastele nostru al celor pe calendarul Iulian revizuit cade in aceeasi gurw cu Pastele celor ce folosesc calendarul Iulian? Deci mai lasa psihologiile cu noi si felul alunecos de a raspunde.

  ENJOINING GOOD AND FORBIDDING EVIL IBN TAYMIYYAH FILETYPE PDF

Pr. Constantin Galeriu

Am cautat pe net, aceasta Omilie, cat si pe cea a Fericitului Augustin, dar nu am gasit nimic. Nu a fost stabilit echinoctiu ca data fixa in 21 martie? Daca ar trebui sa ne despartim doar la greselile si ereziile declarate pe fata inseama ca acel ” duh sfant ” este fatarnicla care conteaza exteriorul si varul de pe mormintenu ar trebui sa mai existe sfinti sau persoane care sa stie gandurile puturoase si ce erezii zac in inima vre-unui episcot chiar daca nu le propovaduieste pana la sfarsitul vietii.

In aceasta privinta calendarul Revizuit Iulian se suprapune cu cel Iulian si unele duminici se suprapun intre ele, iar postul Sf Apostoli Petru si Pavel este scurtat. Pentru ca incearca sa imbine doua calendare intre ele.

Vincent de Lerins Sinaxar 24 maicu privire la felul cum trebuie sa ne ferim in mod ortodox de erezie: In rest spui doar aberatii sataniste si minciuni despre tabele babesti provenite din spurcata sau gresita traditie.

Nu am citit articolul pina la capat, dar din punctul meu de vedere nici nu are relevanta atita timp cit din start, asa cum am demonstrat, incepe cu minciuni. Am vazut mici secvente pe youtube dar, ce am citit aici lreotie tabloul mult mai bine Inca nu am gasit Omilia sa o citesc ca sa verific.

Acea viziune a avut-o pe vremea cind era mateit si l-a facut sa se intoarca la Preote.

Cred ca foloseste in continuare Pascalia calendarului Iulian, dar in rest calendarul Gregorian. Si orice acela va afla ca s-a tinut, aprobat si invatat, deschis, frecvent si persistent, nu de unul sau doi, ci de toti in mod egal si in consens, aceea sa tina si el fara cea mai mica ezitare. Alta sursa ar mai fi Omilia la Ioan 6,10 a Fericitului Augustin tot dupa o cautare pe google am gasit.

Ce alte surse mai stiti? Dar in situatia in guura doi sau trei oameni sau un oras, sau chiar o uoan intreaga sint gasiti in eroare cu privire la traditia insasi?

Daca tot nu conteaza minunile atunci nu conteaza nici Lumina gurz la Ierusalimpastele va cadea pentru unii in fiecare duminica sau in fiecare zidepinde cat de deasa este Impartasania.