HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

: Starac i more () by Ernest Hemingvej and a great selection of similar New, Used and Collectible Books available now at great . Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Posts about Ernest Hemingvej Starac i more written by Danijela WorldGlimpses.

Author: Voran Mizragore
Country: Saint Lucia
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 13 January 2008
Pages: 249
PDF File Size: 4.17 Mb
ePub File Size: 9.93 Mb
ISBN: 966-8-13901-755-2
Downloads: 39506
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Grokree

Tih linija nije ni bilo.

Barem u onim sastojcima koji su mi i potrebni. Riba je mirna i istrajna. Postoje tri stvari hemingvem bratskom medusobnom odnosu: Onda je sve grijeh. Bolje je da ribu ostavim sada na miru i da je mnogo ne uznemiravam dok se ne smrkne. Starac je vidio lako nadimanje vode koje prouzrokuju veliki delfini kad idu u potjeru za gonjenim ribama. On zahvati malo morske vode lijevom rukom i sasu je sebi na glavu. Sada je opet dokazivao.

  F3055L DATASHEET PDF

Ne u potpunom mraku. Ne shvatam, mislio je starac. Taj prizor je uvijek fascinirao starca. Srknuo je samo malo vode. Pa, ipak jesu li svi oni dostojni da je pojedu. Ima dovoljno problema i bez grijeha. A ptica nema nikakvog izgleda.

Ernest Hemingvej Starac i more | Glimpses of The World

Morre toga, one i ne krvare mnogo. On savi pantalone i od njih napravi jastuk. Sad ti se sve zbrkalo u glavi, pomisli. Istinski su me potukle. Nikada nisam ni 70 pomislio da se poraz otrpi tako lako. We need your help to maintenance this website. Da li zbog dnevne svjetlosti?

Svaki dan je nov dan. Ovaj bol mogu podnijeti. Vrijeme je sad da se misli samo na jednu jedinu stvar.

Ernest Hemingvej – Starac i more

Rep joj je udarao tamo-amo. Ali, siguran sam da se uzda u mene. Ali, hvala bogu, one nisu tako inteligentne kao mi koji ih ubijamo; mada su plemenitije i sposobnije. Izlazila je beskrajna i voda se slivala niz njene bokove.

Hetijevo pivo, i moram mu vratiti bocu. Gledao je samo u prednji dio ribe i u njemu opet bljesnu iskra nade. I to nije njegov izbor, nije ni njegova volja, nego njegova sudbina. Ipak moram da spavam.

  ACERO RICHARD MATHESON PDF

Ali, sada je bio slijep za sve to. Sada je sanjao samo o naseljima, o predjelima i lavovima na obali. To se da lako nadoknaditi. Sunce je sada grijalo, mada je laki povjetarac pirkao.

Starac je znao da je morski pas bio gotov, no ovaj to nije htio priznati.

Ali ona bi mogla pobjesnjeti od njenog. More je bilo sasvim tamno a svjetlost je stvarala prizme u vodi.

Ernest Hemingvej Starac i more

U glavi mi nije sve u redu. Da mi je samo jednom da je vidim kako bih saznao kakvog imam protivnika.

Da mi pomogne i da sve ovo vidi. Naplati joj se za konopac. Kakve te ptice gone? Sada je moram savladati a potom ubiti.