LECENJE BILJEM JOVAN TUCAKOV PDF

LE(;ENJE BILJEM. Dr JOV AN TUCAKOV. LECENJE BILJEM FITOTERAPUA Predgovor Akademik prof. dr KOSTA TODOROVIC. IZDAVACKA. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Mehn Kalabar
Country: Seychelles
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 21 December 2016
Pages: 18
PDF File Size: 19.42 Mb
ePub File Size: 14.12 Mb
ISBN: 895-8-69492-998-3
Downloads: 52193
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kagashicage

Po-pularna medicina u Francuskoj mnogo koristi ovu biljku dr S.

Upotrebljava se ceda biljka. Srodna vrsta koja se nalazi kod nas a vero-vatno i po drugim mestima raste u Kranjskoj i ka Jadranskom moru. Sam patrijarh Nesto-rije Stablo je oskudno u granama. Write a customer review.

Te zaraze mogu ostati lokalne, a mogu se daleko rasprostrti. Po Leklerku, glavni njeni sastojci jesu: Ali je danas jedno pouzdano: Kalmeta, gde ga ima, ili kakav se ima. Davati po 2—10 pilula dnevno posle jela. Kod zapaljenja gornjih organa za disanje: Cvetovi su u pazuhu po jedan po dva u svakom pazuhu. If you are a seller for this product, would you like to suggest updates through seller support? Najboli francuski autori daju spartein u kombi-naciji s kamforom: Cashback will be credited as Amazon Pay balance within 15 days.

  A VIAGEM DO BEAGLE CHARLES DARWIN PDF

Ovim iskustvom lekara neka se takvi bolesnici i koriste.

Treba piti — gra-ma dnevno. Ako se, pak, spremi sirup od rena i njemu doda jodna tin-ktura u odnosu 15 grama tinkture na grama sirupa od rena, tj. Brajtove bolestii taloga i peska u bubrezima. Boja cveta je bela ili obojena. Ja sam posmatrao kako ove bobice petlovi s nasdadom zoblu.

Grane su suve onda kada se lako lome, tj. Toga radi prevodimo tablicu prof. Cveta u aprilu i maju. Koje i kakve lekove treba primeniti?

Brati ga ne treba pre U francuskom narodu upotreblava se kao lek protiv kamena i mokrenja kamenitih materija. Alexa Actionable Analytics for the Web. Utrljava se u desni deteta. Prepisuje se kao odvar. I u botanici stoji da je koren ove biljke upotrebljavan. Dnevna doza je do kapi ovog ekstrakta: Pri pojavi takvih simptoma — treba prekinuti odmah uzimanje.

Formats and Editions of Lečenje biljem : fitoterapija []

Shopbop Designer Fashion Brands. Lzuske velike i ravne. Zrnca — bobice su crne, okrugle ili jajastog oblika. Ekstrakt od korena daje se u pilulama. Raste po AI-vadama, u nizinama kao i na planinama.

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Apotekari mogu spremiti mek ekstrakt — doza: Lekovite biljke koje se mogu primeniti kod oboljenja ovih organa, a specijalno kod bolesti zuba, vilica, nerava na licu i t. Sok se cedi iz sirove mrkve i njemu se dodaje malo sodi. Time on, katkad, zaustavla napad za nekoliko minuta.

  BRADT KYRGYZSTAN PDF

Tatula je krupna, gola ili slabo dlakava letnja biljka, poznata go-tovo svakome. Dakle, stari lekari bili su u pravu. Primeniti i antizmijski otrov prof. Ali to je sasvim drugo. Vodopija raste po suvim livadama, po mebama. Bolje je uzimati napitak mlak, topao.

Spolja, lokalno na rane raka, primenjuje se kao obloga od jednakih delova ekstrakta i glicerina. Zbog toga se s uspehom i primenjuje kod krvarenja iz materice, bilo da je to krvarenje usled lokalnih uzroka zapaljenja.

Katar tankih i katar debelog creva: Ova druga cveta u tucakoc. Biljni lekovi mogu da: Save on Nonfiction Trending price is based on prices over last 90 days. Medicinski deo jeste cvet.